äntligen Marzocchi

Rock Shox har en grym SID WC, Manitou har en lite lättare och riktigt bra R7 MRD Absolute, Magura har sin älskade Durin och Durin SL, Fox ligger lite efter i vikt men de närmar sig och har riktigt bra rykte. DT’s XC och XRCgafflar är ju riktigt lätta med, har väl haft lite problem men föhoppningsvis är det löst till i år. Men Marzocchi tappade helt när deras Corsa kom och de hängde inte med alls i utvecklingen, vikterna och sponsrade åkare.

Men nu verkar de komma igen. Marzocchi Corsa Superleggera (superlätt) med 100mm slaglängd, vet inte om det kommer en med 80mm för oss som gillar det med. Förstod jag texten rätt så väger den 1412g och då med 240mm styrrör istället för utan som de vägt innan. Förstod jag fel och vikten är utan styrrör så har de fortfarande en bra bit kvar. Till detta komma en lock-out på styret som väger 28g, lättare än Rock Shox men tyngre än Manitou och Maguras.

Hoppas den nu fungerar riktigt bra och de kommer in i toppen igen. Fler märken ger mer konkurrens, mer utveckling och bättre gafflar för oss konsumenter.

(edit: Peter & Erik kom på att jag glömde DT så skrev till det)

4 tankar på “äntligen Marzocchi

  1. var den så väldigt lätt? DT har ju race varianten på 1250g och den är ju 100mm också. Min rockshox poplock reglage väger 28g.

    • Jämfört med innan när den lättaste låg på över 1700g så. Skrev till DT, de har ju XRC med som väger neråt 1170g för 100mm. Poplocken är rätt lätt jo, tänkte på Pushlock när jag skrev.

  2. min Z2 atom från den mörka tiden (02) väger 1648 med för långt stålstyrrör o pm adapter. chansning o pumpa den, men den fungerar klockrent lite udda att den har 80slag men ac-mtt som en 100mm´s nyare sid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s