franska däck för vinst i Belgien

Flechas cykel ifrån Omloop Het Nieuwsblad. Däcken är ifrån det grymma märket FMB (Francois Marie Bouyaux) och heter som sagt Paris-Roubaix. Det talas om att Vittoria kommer med ett nytt däck med 320tpi som Cervelo Test Team kör med men nu visar det sig att de kör med 4 år gamla däck. De kanske skulle kolla på Team Sky som kör nya och väl fungerade däck. 🙂 Näst gång jag beställer tubdäck lär det bli FMB, inte för att Team Sky vann på de utan för att de är grymma däck.

Jämförelsel på cross/lvg så är FMB mjukare än Tufo, ungefär som A. Dugast men FMBs sidoväggar är redan fixade ifrån FMB så man slipper kladda med Aquasure och de håller mycket bättre. Nackdelen är att de är tyngre än Tufo och kanske lite tyngre än A. Dugast med. Dock billigare än A. Dugast.

På bilden ovanför ses ett par franska däck (FMB) på en italiensk cykel (Pinarello) med japanska komponenter (Shimano) . Ägs av ett brittiskt lag (Team Sky) och kördes till vinst av en spanjor (Juan Antoni Flecha) på en belgisk tävling (Omloop Het Nieuwsblad). Internationellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s