skivbromsskruv

informationsinlägg idag känns det som med dessa 2 senaste inläggsrubrikerna. Som ni kan se i det förra inlägget så fattas det en skruv till adaptern, den är på väg ifrån Frankrike nu, skickades innan idag.

Sen om ni kollar på de 2 skruvarna som håller Juicy Ultimateoket så har är det Avid Tri-Align med brickor och grejjer både under och över för att kunna justera oket i vinkel. Avid är de enda som har detta. Varför ska man justera något som ska vara rakt och rätt ifrån fabrik och som fungerar med alla andra bromsok? Varför ska man ha lätt för att sätta oket snett och slita belägg snett istället för rakt?

Jag har mätt och vägt lite och kommit fram till att jag kan spara 6g per broms samt att få oken raka. Hade skruvarna varit i stål istället för titan som det är i nu hade jag kunnat spara mer. De brickorna som sitter mellan ram/gaffel och ok måste sitta där för att oket ska sitta rätt men tar jag bort de andra och byter till kortare skruv så sparar jag som sagt 3g/skruv, 6g/broms, 12g/cykel.

Då kan man köpa sådana här fina Shimano Yumeya YM-BR81skruvar

Finns på Cyclecomponents. säljs 2st/paket för enbart 780kr. 780kr för två M6x15 titanskruvar. Sjukt. Samma butik säljer Syntace titanskruv för 55kr/st (110kr istället för 780kr). Yumeya är ju lurendrejjeri. För nybörjare som inte vågar tänka själva.

För mig blir det 4st M6x20mm Syntace titanskruvar. Ska ni köpa de så var Cyclecomponents billigare än kvickmc.se är. Ett litet tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s