snabb vintercykel

Jupp, våren är här och efter att ha kört racer igår kunde jag inte gå tillbaks till vintercykeln med tunga hjul och breda däck för lågt tryck. Tänkte att träningshjul ska man träna på så bytte lite hjul

Ja, ni ser rätt. Mavic Crossmax SLRhjul som normalt sett kostar mer än hela cykeln. Toppade med orginaldäcken (Schwalbe Kojak 1,3″) och så en 11-23kassett ifrån Shimano på de. Vilken hit.

Fick stanna och justera sadeln lite då jag haft av den för jag trodde en kompis skulle låna och prova den men så blev det inte. Sen bar det av utåt Kaxholmen runt Vista, upp genom Kaxholmen tillbaks och så via Hakarp hemåt.

Skippar man omvägen runt Vista så trodde jag det skulle ta en timme ungefär, nu lite längre. Men klockan stannade på 55min så antar att cykeln var snabb idag för jag slet inte ihjäl mig på den precis även om jag tog i en hel del vissa gånger. Riktigt gött att det är vår nu och motivationen verkligen finns för att cykla.

Vill ni cykla med en massa trevligt folk ska ni ta er till Kinnarps Arena i Jönköping på lördag kl 10. Tror vi blir ett bra gäng.

Innan dess kommer veckans cykel upp här på bloggen, för jag har inte glömt det och ett kul inslag jag gärna vill fortsätta med, finns många schyssta cyklar. Så har ni en så skicka ett mejl till jonas@cerro.dk om ni vill vara med och kanske visa hur en cykel borde se ut.

3 tankar på “snabb vintercykel

  1. jonas, det kan inte fortgå du får monsterkitta den! den ramen måste väll väga ungefär som min furio och med stelgaffel så borde det här lätt vara ett sub 10bygge!

    • haha, tror inte det. ska däremot lätta den lite men orginalhjulen med dessa däck kommer få sitta på sen, enkelklinga och utan skärmar. funderar på om jag behöver båda bromsarna eller om fram räcker för stadskörning

      • Bakbroms är ju ett måste för att kunna göra fräcka vändningar, frambroms däremot klarar man sig utan. Dessutom hade det sett konstigt (och fult) ut med bara ett växelreglage på högersidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s