mtbpremiären

Idag har jag gjort riktig premiär i skogen på min mtb. Vilken skillnad jämfört med vintercykeln.

Hemma hos mamma i helgen så välkända stigar här i Kinna med Kinnaströms SK’s grymt fina spår. Lite snöigt/isigt på sina ställen och när jag skulle köra en riktigt kul stig bortåt Hedgärdesjön så var det lite för isigt så fick vända och ta en annan väg. Körde KSKs milspår och lite annat som jag hittar och har bra koll. Perfekt för att se hur en ny cykel fungerar och jämföra med äldre.

5e växeln bak var lite kinkig, måste kolla om jag kan spänna ”vajern” lite bättre till imorrn då det blir träning med Kinnaströms SK vid 10. Annars fungerade cykeln klockrent, riktigt nöjd. Vissa kanske inte tycker det skulle vara så bra utan lock-out på styret men tack vare Manitous Absolutedämpning med 6-steg passar det fint att ha den nere på gaffeln, vrider lite som man har lust och kan köra den lite halvlåst utan problem vilket blir riktigt bra när man ska klättra på lite rotiga stigar. Fint med plattformsdämpning.

Maxxis Crossmarkdäcken fungerar bra med även om de inte greppade i djup lera (vilket jag inte räknat med heller).

Det lite roliga är sadeln med, en stenhård kolfibersadel borde ju logiskt sett inte vara lika skön som en med läder på eller en med stoppad med likadan form men min Selle SMP Strike Full Carbon är perfekt för den timmen jag körde idag. Lär inte vara några problem under långloppen heller så som den är monterad nu.

Avslutningsvis är jag riktigt nöjd med allt förutom vajrarna kanske, kan mycket väl bli så att de byts till vanliga vajrar om jag inte får till växlingarna bättre. De känns lite mjukare och svårare att ställa in än vanliga stålvajrar.

Ett bildbevis på att det inte bara är en utställningscykel jag byggt:

Är ni i närheten av Kinna eller vill ha kul cykling (hoppas jag) så får ni komma till KSK-stugan vid kl 10 imorrn.

5 tankar på “mtbpremiären

  1. enda gången man frivilligt lägger cykeln är om det är gräs. du har gett mig men för livet, att lägga en sådan fin cykel på asfalten fy fy fy. det MÅSTE vara ett brott mot någon stil lag. snälla luta den mot en vägg!

    • Var lättare att tvätta den så, glömde displaystället hemma.

      Får gärna sponsra mig med ett billigt mekställ att hänga upp den i annars 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s