snart smäller det (Paris-Roubaix)

Imorgon (söndag) går årets största vårklassiker av stapeln, klassikern med kullerstenar stora att imponera på en downhillcyklist, eller kanske inte. Har ni inte Eurosport, bor i närheten av Mäster Samuelsgatan 17 i Stockholm så får ni kolla på det streamat på bvls.

Ska man kolla på lvgcykling så är det Flandern runt, Paris – Roubaix, Girot och Touren som gäller. Även VM med. Tycker jag.

Om ni inte kan se så kan jag berätta vad som kommer hända. Efter en bit så går en grupp iväg med bl.a. Gustav Larsson och Lars Boom. Med några mil kvar vurpar Gustav Larsson och Lars Boom rycker på en usel pavésträcka. Lars Boom håller till mål och Gustav Larsson kom upp på cykeln, utnyttjade sin starka tempokörning och körde om de andra utbrytarna och slutade 2a. Vem tror ni vinner?

En som troligen inte kommer hjälpa klungan att komma ikapp imorrn är Stuart O’Grady, men fin cykel har han fått:

Däremot kommer Team Sky jaga, tävlingen till ära på nya ramar ifrån Pinarello. En ny variant av Dogma som även kommer bli tillgänglig för oss konsumenter. Lite bekvämare än deras värsting idag, kan kanske jämföras med Specialized’s Roubaix som O’Grady kör på här ovanför.

Fina släta bakgaffelben numera med istället för konstiga böjar:

2 tankar på “snart smäller det (Paris-Roubaix)

  1. Gustav såg inte så stark ut på flandern och jag tror inte att han får gå iväg han skall hjälpa saxobanks favoriter cancellara och kanske breschel. men jag tror och hoppas på tornado Tom Boonen, men det hade varit tufft med en duell mellan Thor Hushovd och Brechel eller en repris på flandern fast med Boonen som vinnare

  2. Jag unnar Gerorge Hincapie en seger av hela mitt hjärta. Men det kommer att bli tufft. Tror faktiskt att Boonen tar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s