Ultrastar

Idag kom ett paket ifrån Tyskland. Schenker är bra ifrån Tyskland, R2-bike.com packade det bra med. Kanske inte de mest spännande sakerna i paketet men lite kul.

Det som gjorde att jag beställde just därifrån var att de hade Extralite Ultrastar expander:

Skulle väga 8g enligt Extralite men 9g är fortfarande lättare än många andra. Dessutom är Extralites produkter som vanligt ett fint hantverk och inkluderar en bra manual.

Sen har jag tröttnat på att mina skivor på träningshjulen är lite tunnare än de på tävlingshjulen. Segt när man byter hjul och så, speciellt tillbaks till träningshjulen. Därför beställde jag ett par till Ashim AiRoToRskivor, riktigt prisvärda.

en 160mm

och en 140mm. 160mmskivan vägde lika mycket som min andra. 140mmskivan var 1g tyngre än den andra. 85g resp 68g står det på så bra vikt.

R2-bike hade både skivorna och expandern, plus en del annat kul. Beställde även med lite klingbultar då jag tappade en och vill inte ha olika (3 för torx och 1 för insex). Blev röda och 4 brickor med då det alltid är bra att ha, kostar inte så mycket och är svårt att få tag på i Sverige i rätt storlek.

Som det ser ut nu kommer jag få användning av expandern redan imorgon 😀

5 tankar på “Ultrastar

  1. vad har du nu hittat på jonas, är det en stel gaffel ,kanske en Token?

    Daniel : xrc 100race har väl funnits att köpa ett tag, är det 2011 du väntar på?

  2. DT Swiss har gjort modellprogrammet näst intill omöjligt att förstå. ”XRC 100 Race” är ny för 2010, med egenutvecklad dämpteknik.

    Det du tänker på är ”XRC 100 Race Ltd.” eller ”XRC 100 Race World Champ Edition” som egentligen är samma gaffel. Båda är jättelätta men bygger på de gamla Pace-gafflarna. Tydligen ska de ha uppdaterats i år med bättre toleranser och längre serviceintervall, men vill man ha ny teknik så får man vänta några veckor till. Den jag väntar på ska släppas när som helst, vi får väl se vad det betyder.

  3. Pingback: Engage by AX-Lightness | jonas wwBlog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s