SM Summering

Hade tänkt skriva om detta igår men efter att precis inte ha klarat sig att bli omkörda av Allebike och kommit hem 23.20 så var jag för trött.

Har haft en riktigt grym vecka i Rättvik, gött väder, gött sällskap och grannar och riktigt kul att kolla på SMtävlingarna (förutom när det ösregnade igår).

Körde tempobanan i måndags, tisdag och xcbanan i tisdags. Grymt roliga banor jämfört förra året. Upp och ner och fram och tillbaks, banorna var helt klart intensiva utan den minsta vilan. Banorna var inte så stökiga men var lite småstötigt så till och med Tommy Olsson H40 bytte till dämpad gaffel och alla blev förvånade.

Igår morse pratade speakern om att Fredrik Kessiakoff och Gustav Larsson skulle göra tävlingen tuff på eftermiddagen. De visste att Kessiakoff körde en hel del lvg och bodde utomlands men inte att han lagt av med mtb, inte lätt alltid. Gustav Larsson var ju och vann ett tempolopp i Spanien så han var inte i närheten heller. Flummiga speakers emellanåt som inte hade så bra koll på resultat utanför Dalarna. Fredrik Ludvigsson som körde skitbra trodde de körde mest lvg annars, även om han alltid ligger topp 3 på alla mtbtävlinga ungefär.

Herr juniorernas tävling var spännande, visste att Tomas inte skulle vara nöjd med annat än vinst, John var sur efter sina 4e plats på tempot och Erik sa att vinst var det enda. De tre tog täten med några till, de andra släppte när de tre ökade tempot. Tomas ryckte efter sista stigen och tog hem det hela. Efter kom en spurtande John och Erik som höll på att gå om. Hade mållinjen suttit lite längre fram så hade Erik kommit 2a istället för 3a. Grymt bra kört av de tre iaf och extra roligt var att Tomas vann med Tufotuber och fixat grymt fina gula handtag:

Damklassen var då inte lika spännande då Jenny (som jag inte har någon bild på) tog starten och höll det in i mål. Johanna låg 2a i starten men som vanligt kanske lite för snabb i starten. En som inte är startsnabb är Josefine Ahlström som låg näst sist i början men alltid avancerar, kom om Johanna och tog silvret.

Dam elit var lite mer spännande då. Alexandra tog inte starten (brukar hon inte göra på SM) men avancerade tidigt och tog ledningen som hon utökade ett tag. Bakom jagade Martina och Ann, ihop ett tag men Ann körde ifrån Martina. Ann knappade även in på Alexandra men kom aldrig ikapp innan det var målgång.

Herr elit blev lite rävspel där Wengelin fick göra grovjobbet som det såg ut. Han, Emil och Magnus tog kommandot och stack iväg en bit innan de körde rätt defensivt. Wengelin fick dra mest, Emil lite och Magnus låg och observerade. Sen började det ösregna, Palmberg som normalt bara avancerat gled runt och Magnus som körde Tufotuber stack ifrån tättrion på 5e varvet. Emil fick slita och tappade så både Nilsson och Edin kom ikapp. Magnus vann snyggt (även om han körde svarta skor) så dagens andra herrvinst med Tufotuber. Glad var Magnus med:

Eftermiddagen var hård annars när cyklister som Jesper Dahlström och Mikael Salomonsson bröt, Johan Carlström knäckte baksvingen på sin Canyon Lux, Magnus Palmberg vurpade sönder både höger och vänster ände av styret. Dagens kommentar kom också ifrån Palmberg som jag önskar jag hade spelat in. Palmberg som alltid kör 2,4″ Furious Fred sa till mig och Micke att han ville haft smalare däck. Banan blev snorhal och man behövde komma genom det övre lagret för att få grepp. inte bara glida ovanpå som han gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s