cyclocross (igen)

Ett ständigt pågående cykelcrosssnack här nu, hösten kommer, mtb och lvgcyklister slutar tävla för säsongen, vinden tar bort värme, löv och tjusningen att cykla på asfalt. I skogen är det bara blött.

Cykelcross är då perfekt, kort tävlingstid, inte så överdrivet mycket vind, inte bara lera och framför allt, man blir varm och kan bli glad ute på cykel 😀

Hittade några bilder som Henrik Arrhenius tog i lördags på mig för att beskriva det hela:

Efter en halvdålig säsong med för lite träning och så en veckas vila med lite renovering så kan jag inte vara annat än nöjd igår. Riktigt gött när maxpulsen hamnade på 185 (jobbigt att springa) och snittpulsen på 178, hyfsat jämnt då det inte kändes som jag kunde vila på något ställe på banan. Cross som det ska vara, utan vila 🙂

Men det var även jobbigt, tung cykel med fel böj på styret:

Har man en cykelcross och håller i reglaget kan man lätt vinkla ut cykeln och slippa lyfta den så högt över hindren, det går inte lika lätt med mtb. Var lite fet efter plankhindret med att hoppa på sadeln som man ska göra, en cykelcross ska ha en sadel man vågar hoppa på.

Men nu satsar jag på en bra höst, efter en sommarsäsong med för lite träning så borde jag ju kunna ta i nu i höst eller vad säger ni? Därför letar jag nu en cross, lite instegsklass där kraven är 10-delat, kolfibergaffel, gärna snygg med kompaktstyre och ett märke jag gillar, inte Poison med andra ord. Tävlingarna jag tänkt köra är de 2 i Lidköping, Stockholm, Borås, Göteborg, Kumla, kanske Söderköping, givetvis Jönköping och så de 4 i Skåne. Snabbt uträknat alla utanför Dalarna som går när jag har annat för mig.

Har någon ett bra cykelcrosstips så hör av er, vill ni sponsra min ”satsning” så skicka ett mejl till jonas@cerro.dk. Storlek på cykel, 50-54 och inte så dyr, ny eller begagnade tips spelar inte överdriven stor roll. cyklar med tubhjul går alltid först då tub är bäst (enligt mig och många andra)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s