Östercykelcrossen

Vilken dag. Först till mässan och springa runt där, fastnade hos JT Import som jag kommer skriva mer om senare. Sen vidare upp till stadsparken, hämtade ut nummerlapp och bytte om.

Lite uppvärmningssnack och såg på när Emil Lindgren tog hem Prestigeklassen före en grymt snabb men förkyld Jens Westergren. Roligt idag var att Håkan Löfström var uppe på en andra plats en bra stund, vet inte vad som hände sen. Ole-Christian Fagerli i Team Kalas ifrån Norge var även med, verkar vara en trevlig kille men tyvärr med norskt beteende på cafét utanför mässan (tog först inte bort sitt skräp innan Nilsson sagt att han inte var i Norge).

Sen var det dags för oss, en stor klass för dagen med 47 föranmälda. Startbacken var riktigt seg och jobbig men bra för att sprida ut fältet på första varvet och för att avancera i. Sen var det stig, plankhinder, sumpmark, utför, stig på skrå, lite asfalt, livsfarlig högerböj där jag åkte av ett varv, utför på stenig stig som slet sönder mycket, upp på grus, runt lite, ett löphinder och avslutade med ett fint sandhinder. Allt med lite snö på.

En slitig tävling där de flesta velat ha en mtb, för stökig, för smal på en hel del ställen och för krävande för en cykelcross. Men bra arrangemang och varmt skönt vatten i duscharna som faktiskt låg väldigt bra.

Robert Österling vann Superklass H, Åsa Erlandsson vann Prestige D. Länkar till resultatlista när jag hittar den.

3 tankar på “Östercykelcrossen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s