495g and going down

Got an adapter for my rear brake today and mounted them on my Scalpel:

 

But too long housing as you can see. Will probably cut it at work on friday, hopefully will be cycling tomorrow. But nice fitting on the handlebar with silver brake levers and Xloc 🙂

 

495g complete with bolts, adapters and rotors. 30g lighter than my X.0brakes that I didn’t need an adapter for at the rear 😉

Annonser

4 thoughts on “495g and going down

  • haha, kul att glädja någon. Ramen är ifrån 2009, gaffelkonstruktionen är mycket äldre men fortfarande bättre än väldigt många andra. Se bara på Rock Shox som går upp i innerdiameter, de byter till större axel och allt möjligt för att få de styvare, Leftyn har samma storlek som när den kom.

 1. Men byggde man inte om 2013 med bussning (som inte va bra), Runt rör (som inte var bra) För att bli av med flex + gummibälg? Sen är det nästan gulligt att man tagit fram ett stänkskydd för att skydda från sprutet på den som ligger framför.. På en crosshoj Ja men på en mtb..
  En fråga Jonas varför är det fortfarande IS på Leftyn? Har det att göra med hjulbyten?

  Alltid kul att läsa om diina byggen!

  • Röret är fyrkantigt innuti, man har kortat ner nållagrena och på det runda röret satt dit en tätning så det inte kommer in skit. Blir av med flex blir man inte, men blir styvare ju mer slag man använder. Bussning gör ju gaffeln lite segare med, kräver lite för att röra på innerbenet, en sak de inte vill ha på Lefty så det är ingen vanlig bussning de har satt dit. stänkskydd har man väl alltid på upsidedowngafflar?
   IS på Lefty har med hjulbyten att göra ja, lossar lite på de skruvarna och kan vri eller ta ur oket för att kunna skruva ut Leftyhjulet. De har postmount på de stela Leftygafflarna men det tror jag har med att göra att man inte ska behöva byta hjul och mindre stöldrisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s